FAQ Tom

Op deze pagina hebben wij veelgestelde vragen over Bas voor u uiteengezet. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan via het contact formulier gerust contact met ons op.

Intro Bas FAQ

Vraag: Het programma werkt niet naar behoren.
Antwoord: Controleer of uw browser up-to-date is. Wij adviseren om Google Chrome te gebruiken als browser. Het voordeel hiervan is dat u geen updates van extensies hoeft bij te houden. U kunt er ook voor kiezen om Internet Explorer versie 11 te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat ook Adobe flash up-to-date is.


Vraag:
Ik hoor geen audio fragmenten, de lessen starten niet.
Antwoord: Controleer uw lokale filter system. Waarschijnlijk wordt (een deel van) de website van elo.mynameistom.nl geblokkeerd. Voeg de volgende link toe aan uw filter systeem.

Link: http://elo.mynameistom.nl/


Vraag:
De oefening stopt, ik kan niet verder.
Antwoord: Stopt een oefening midden in de les? Druk dan op de toets combinatie Ctlr+R. De les zal opnieuw laden.


Vraag: Ik heb een mail ontvangen met accountgegevens, maar waar is het lesmateriaal?
Antwoord: De inloggegevens die u in de mail heeft ontvangen zijn de inloggegevens van een beheerdersaccount. Met deze inloggegevens kunt u o.a. docenten (t0001234) en leerlingen (s0001234) account aanmaken. Via deze accounts bereikt u het lesmateriaal.


Vraag: Ik probeer leerlingen vanuit Parnassys te laden, maar het systeem geeft de melding “Niet gematcht”.
Antwoord: Het systeem geeft deze melding, omdat er nog geen leerlingen zijn toegevoegd aan My name is Tom. Op pagina 5 van de handleiding wordt met behulp van illustraties de procedure voor het importeren vanuit Parnassys uitgelegd. De handleiding is te downloaden op http://elo.mynameistom.nl onder de knop “handleiding elo”


Vraag: De opdrachten in de ELO van My name is Tom komen niet volledig in beeld.
Antwoord: Dit wordt veroorzaakt door de resolutie van het beeldscherm. Wij adviseren u om deze aan te passen naar 1280×1024 of hoger.

Handleiding voor Windows XP

Handleiding voor Windows 7 

 

Vraag: Hoe krijg ik de installatie van My name is Tom LVS (onderbouw) werkend op het Windows 7 Platform of server 2008?
Antwoord: De meest eenvoudige manier om de software werkend te krijgen is, om bij het installeren te kiezen voor een andere directory, buiten de program files (bijvoorbeeld C:/software/LVS). Windows 7 en server 2008 blokkeren namelijk vrijwel alles wat in de C:/Program Files geplaatst moet worden.