Nieuws over Bas en My Name is Tom 

abonnementsvorm cassettes

Bas cassette abonnementsactie

Neem nu een abonnement op de nieuwe serie Bas cassettes en spaar ze alle 5!

Deel 1 ontvangt u tegen de aantrekkelijke introductieprijs van € 49,95. De overige delen worden bij verschijning franco aan u toegezonden à € 59,95.

Het abonnement bevat deze cassettes:
- Samen spelen - reeds verschenen
- Karaktervorming - reeds verschenen
- Hygiëne en gezondheid - voorjaar 2018
- Emoties - najaar 2018
- Onderweg en verkeer - voorjaar 2019

Elke cassette bevat vijf Basboekjes en een lesbrief met handreikingen om de boeken in de klas te gebruiken. Geïnteresseerd? Mail ons!

 

mnit-3

Engels in het basisonderwijs

Klaas Hoorn (eindauteur My name is Tom) en Marianne (voorzitter VLLT) schreven twee artikelen over Engels in het basisonderwijs. Deze zijn hier na te lezen:

>> Early English: What's going on?
>> Praktische voorbeelden van Engels in het basisonderwijs

 

 

 Baby's houden van boeken!

Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft. Baby’s kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert veel nieuwe dingen.

Dat voorlezen goed is voor de taalontwikkeling voor je kind wisten we natuurlijk al lang. Maar voorlezen aan baby’s? Zelfs nog voordat zij kunnen praten? Ook dat blijkt een gunstig effect op de taalontwikkeling van je kind te hebben. In deze brochure lees je meer over het belang van voorlezen bij jou thuis. Ook laat het zien hoe boeken bij jou thuis de taalontwikkeling in het gezin kunnen verbeteren.app_store    google_play

ipad

Gratis Bas-app!

Met de app van Bas bereidt uw kind zich voor op een bezoek aan de kinderboerderij. Met behulp van een schitterende plaat van Dagmar Stam verkent uw kind de boerderij en maakt het kennis met de koeien, de varkens en alle andere dieren. Natuurlijk brengt u daarna ook werkelijk een bezoek aan de kinderboerderij, waarbij u samen met uw kind met behulp van de app foto’s maakt van alle dieren en de foto’s voorziet van gesproken commentaar. Weer thuisgekomen kan het kind met behulp van alle foto’s een verhaal vertellen en aan opa en oma, ooms en tantes en anderen tonen wat hij allemaal heeft gezien.

De app sluit aan op de succesvolle prentenboeken van Bas en is gebaseerd op het gedachtegoed van de Taallijn van het Expertisecentrum Nederlands in Nijmegen. Dit houdt in dat de app bijdraagt aan woordenschatverwerving en het kind uitdaagt tot interactie, verhalen vertellen en actief taalgebruik.

De app is er voor iOS en Android en werkt op de meeste tablets en smartphones.

 

 

starttraining nieuwsitem (2)

Nieuw!
Starttraining My name is Tom

Met de starttraining maakt u een vliegende start met de methode My name is Tom. Er komt een deskundige op school, die u helpt alle instellingen te doen en uitlegt hoe u alle mogelijkheden het best benut.
Lees meer...

 

 

suitcase-nieuws

Nu leverbaar! Tom's suitcase

Tom’s suitcase
 is een aanvullend activiteitenpakket dat aansluit bij de methode Engels My name is Tom voor groep 1 t/m 4. Tom’s suitcase biedt speelactiviteiten, knutselideeën en zelfs kinderfeestjes in het Engels! Want Engels leren is een feest voor iedereen! De hoofdthema’s die in Tom's suitcase aan de orde komen zijn net als bij de methode: My family, My house, My school en My birthday. De koffer kan gebruikt worden om spullen die bij het thema horen in op te bergen. De reis kan beginnen!


Meer weten over Tom's suitcase? Klik hier!