Invoeren van My name is Tom

Binnenkort rolt deel 6 van My name is Tom alweer van de persen. Daarmee maken we de doorgaande leerlijn langzaam maar zeker compleet. De verwachting is dat uiterlijk in 2014 de complete doorlopende leerlijn af is.

 

Intro Tom Tom voor op school

Doorgaande lijn.

Veel scholen zijn dan ook al begonnen met de invoering van My name is Tom, want hoe eerder de doorgaande lijn opgepakt wordt, hoe makkelijker het eindniveau wordt gehaald.

 

Begin op tijd om het eindniveau te halen.
Omdat het eindniveau van My name is Tom pittig is, is het dus van belang om tijdig te beginnen met de invoering van de methode. Het liefst al in de onderbouw. My name is Tom 1 t/m 4 legt namelijk een uitstekende basis voor het Engels leren, maar ook in groep 5 en 6 kan nog prima met My name is Tom begonnen worden.

My name is Tom 5 t/m 8 is dan wel pittiger voor kinderen in de bovenbouw. Daarom adviseren we scholen die toch graag in de bovenbouw willen starten het onderstaande invoerschema te hanteren. U kunt daarin lezen dat voor groepen 7 en 8 die niet met MNIT in de onderbouw hebben gewerkt, geadviseerd wordt te starten met MNIT 6 of zelfs 5 (in groep 7). Vervolgens loopt u langzaam in, zodat het eindniveau alsnog wordt gehaald. U dekt daarmee de kerndoelen, haalt een prima aansluitniveau voor het VO en hebt een methode voor de hele school. Uiteraard groeit de methode met u mee en kunt u in 2014 (indien gewenst) volledig gebruik maken van MNIT. Kortom: begin op tijd!

 

Groep 1-8

Implementatieschema MNIT 1-8

Groep 5-8

Implementatieschema MNIT 5-8

 

MNIT1 = My name is Tom, part 1 (onderbouw), niveau Junior
MNIT2 = My name is Tom, part 2 (bovenbouw), 5 (Primary), 6 (Primary), 7 (Preliminary), 8 (Preliminary)
Tweede instapmoment MNIT1 (afgekort TI)

N.b. Niveaus Anglia is gelieerd aan: Common European Framework of References. Kijk voor meer informatie op: www.erk.nl of download hier het overzicht.

 

We werken voortdurend door aan de ontwikkeling van My name is Tom.

U kunt zich aanmelden voor het ontvangen van een zichtzending door op de knop 'aanvraag zichtzending' te klikken. U ontvangt dan automatisch de zichtzending wanneer deze klaar is.

 

Jan Harmenshof is een van de scholen met TalenT keurmerk

Via onderstaande link kunt u een interessant nieuwsartikel lezen over een school met TalenT keurmerk. Deze school maakt succesvol gebruik van My name is Tom.

Ga hier naar het nieuwsartikel.