De Bas-app

Met de app van Bas bereidt uw kind zich voor op een bezoek aan de kinderboerderij. Met behulp van een schitterende plaat van Dagmar Stam verkent uw kind de boerderij en maakt het kennis met de koeien, de varkens en alle andere dieren. Natuurlijk brengt u daarna ook werkelijk een bezoek aan de kinderboerderij, waarbij u samen met uw kind met behulp van de app foto’s maakt van alle dieren en de foto’s voorziet van gesproken commentaar. Weer thuisgekomen kan het kind met behulp van alle foto’s een verhaal vertellen en aan opa en oma, ooms en tantes en anderen tonen wat hij allemaal heeft gezien.

De app sluit aan op de succesvolle prentenboeken van Bas en is gebaseerd op het gedachtegoed van de Taallijn van het Expertisecentrum Nederlands in Nijmegen. Dit houdt in dat de app bijdraagt aan woordenschatverwerving en het kind uitdaagt tot interactie, verhalen vertellen en actief taalgebruik.

De app is er voor iOS en Android en werkt op de meeste tablets en smartphones.

 

De Bas-App is genomineerd voor een Media Ukkie Award 2015!

Door de ontwikkeling van het touchscreen en apps komen tegenwoordig ook de allerjongsten in aanraking met media. Jaarlijks komen er veel verschillende apps uit die de zintuigen van de ukkies op een leuke manier kunnen prikkelen. Er zijn wel voorwaarden waar apps aan moeten voldoen om optimaal aan te sluiten op de ontwikkeling van jonge kinderen.

Welke apps zijn daadwerkelijk leuk, leerzaam en goed in te zetten bij mediaopvoeding? De Media Ukkie Award is de prijs voor beste app voor ukkies van 0 t/m 6 jaar. De uitreiking van de Media Ukkie Award vindt plaats op donderdag 2 april bij Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum tijdens de Kinder Media Awards 2015.

 

app_store    google_play

ipad

 

 ukkie